X
GO

Nieuwsberichten

Uitbarsting van de Fuego

Algemeen nieuws - 12-08-2018

In Juni 2018 heeft een enorme uitbarsting van de vulkaan Fuego grote schade aangericht met veel slachtoffers. Met onze donateurs hebben we een bijdrage kunnen leveren aan het herstel. Tom heeft in augustus het rampgebied bezocht.

Ons werkterrein ligt voor een deel dicht tegen de vulkaan Fuego aan. Vooral de omgeving van Alotenago is zwaar getroffen. De stichtingen Esperanza de Vida en  Bendicion de Dios, organisaties waar wij mee samenwerken, hebben veel hulp aan de getroffenen kunnen bieden. Mede dankzij de giften van vele van onze donateurs (meer dan 7500,- euro) hebben wij ook een bijdrage kunnen leveren. Van dit geld worden nieuwe eenvoudige woningen gebouwd en eerste levenbehoeften verstrekt.
Tom is in augustus in het rampgeboied geweest en heeft daar heel veel opnamen gemaakt. Het geeft een indruk van de enorme verwoesting, die de vulkaanuitbarsting heeft aangericht. Natuurlijk kunnen we niet alle opnamen laten zien, maar de donateurs hebben een link naar een meer compleet beeld ontvangen.