X
GO

Jaarverslag 2018

In Guatemala hebben ze een enerverend jaar achter de rug. De uitbarsting van de vulkaan Fuego heeft het leven van veel families op zijn kop gezet. Zij verloren hun huis hun inkomen en een groot aantal geliefden. Gelukkig waren er velen onder u, die een extra donatie wilden doen, om hun leed enigszins te verzachten. We konden 2 nieuwe woningen laten bouwen en voedsel en kleding doneren. Met hartelijk dank aan de gulle gevers.

 

 

 

In 2018 konden 39 kinderen de Basisschool bezoeken en hebben we 43 kinderen een studiebeurs voor het voortgezet onderwijs kunnen geven. Inmiddels hebben in 2018 vier leerlingen het einddiploma behaald. De meesten willen doorstuderen aan de Universiteit. De kosten hiervoor zijn voor onze kleine organisatie te hoog, het zou ten koste gaan van een groot aantal middelbare scholieren. Voor één student aan de Universiteit kunnen we ongeveer 6 kinderen op de middelbare school helpen. Bovendien kunnen zij die dat echt willen, door de week werken en in het weekend de Universiteit bezoeken.

 

Lesly, één van de geslaagden die wij met een studiebeurs hebben ondersteund, met Juan Manuel

 

 

 

Fijn, dat we ook weer ongeveer 245 kinderen een gezonde maaltijd op school hebben kunnen geven en goed om te weten, dat kinderen in ons project voor een klein bedrag deel nemen aan een ziektekostenverzekering, zodat zij naar de tandarts, de huisarts en het ziekenhuis kunnen gaan, samen met de overige leden van het gezin. Met Kerstmis hebben we meer dan 220 voedselpakketten kunnen uitreiken.

 

  Señora Berti in Santa Maria de Jesús

 

Voor extra ondersteuning van de leerlingen betalen we de helft van het salaris van een ondersteunende leerkracht bij Corazon de los Niños.

 

Twee maal in 2018 hebben we een reünie georganiseerd voor leerlingen die een studiebeurs van ons hebben ontvangen. Een geweldige happening met een groot sociaal karakter. De reüni in maart heb ik zelf mogen meemaken. Het was een waar feest.

 

 

Een deel van de studenten met een studiebeurs (en een kerstpakket) van Famecon1 in 2018