X
GO

Jaarverslag 2015

Het afgelopen jaar hebben we veel last gehad van de lage koers van de euro ten opzichte van de dollar. We moesten meer geld overmaken dan we hadden begroot, maar ….

In 2015 hebben we, dankzij uw steun ongeveer 250 kinderen een kleine dagelijkse maaltijd kunnen geven. Naast 140 kinderen in Santa Maria en Dueñas hebben we ook ca 100 kinderen van de Stichting Esperanza de Vida in Alotenango een maaltijd kunnen geven.

 

 

Het gaat hier om oudere kinderen, die niet de gelegenheid hebben gehad om de Basisschool te bezoeken. Het is voor ons weer een nieuw contact waar we veel vertrouwen in hebben.

 

 

 

 

 

 

 

Uiteraard helpen we ook de kinderen van Marta, Sonia en de familie Valle aan een dagelijkse maaltijd.

Ongeveer 100 kinderen konden dankzij onze Stichting de Basisschool bezoeken met een studiebeurs en 7 kinderen hebben beurs voor een voortgezette opleiding gehad.

Naast de naschoolse opvang van ongeveer 20 kinderen in San Miguel Dueñas is Corazon de los Niños gestart met de naschoolse opvang van kinderen in Santa Maria. Wij hebben gezorgd dat schoolspullen konden worden aangeschaft en een lerares kon worden aangetrokken. Zonder onze steun zouden de kinderen op straat gaan zwerven na schooltijd.

De 10 computers die we dankzij een gift van de Stichting Weeshuis Nijkerk konden aanschaffen, zijn volop in bedrijf.

Het gaat goed met de  kinderen van Marta en Sonia. De oudste 3 meisjes hebben de basisschool met succes afgerond en gaan met onze steun in 2016 naar een voortgezette opleiding. Beide gezinnen hebben dankzij ons in 2015 een stapelbed gekregen, wat met name voor de oudste meisjes de situatie aanzienlijk heeft verbeterd.

 

 

            Ludin, Antony en Loida                                                         Genesis en Fatima

 

Marta heeft, om het gezin draaiende te houden, veel ondersteuning van Tom nodig. Het gezin van Marta is het afgelopen jaar weer uitgebreid. De 3 kinderen van de familie Valle worden eveneens door ons ondersteund. Zij worden begeleid door Julio Garcia sr. hoofd van de school in Alotenango.

 

Fantastisch was weer het uitreiken van ongeveer 150 kerstpakketten. De manden waren door vrouwen in kleine bedrijven gemaakt. De inhoud, voornamelijk voedingsmiddelen, zijn samengesteld door Corazon de los Niños. De pakketten hebben we kunnen geven aan families in Dueñas, San Antonio, Santo Tomás en Santa Maria.

 

  

 

Naast de vele particuliere donateurs hebben we financiële steun gekregen van Basisschool Holk in Nijkerk, de Kringloopvereniging Overnodig in Putten, de Stichting Weeshuis in Nijkerk, de Stichting Rummet, de Stichting van der Wal en de Gereformeerde Kerk in Nijkerk.

 

Om de activiteiten van onze stichting onder de aandacht te brengen hebben we op veel plaatsen ons verhaal verteld, o.a. Voor de Vereniging “Vrouwen van Nu” in Garderen, waar ook veel sieraden uit Guatemala konden worden verkocht en een Probusclub in Putten.

 

        Kinderen bij de nieuwe school in Santa Maria